Tekintettel arra, hogy a honlap a táplálkozással és a lélekkel foglalkozik, ezért nagyon könnyű dolgunk van. Ugyanis sokan szeretnének jót jól enni, lélekben feltöltődni, a családtagokkal együtt lenni.
1. Saját magunk készítsük el az ételeinket:
Bezártság esetén a szabadidőnk jelentősen megnövekszik és ha nem betegség miatt vagyunk otthon, akkor fejlesszük a tudásunkat. Sokesetben azt a pénzt, amit ételrendelésre vagy készételekre költenénkk, szánhatjuk arra, hogy a vágyott ételek elkészítéséhez megvásároljuk az alapanyagokat. Amennyiben az egész család részt vesz az elkészítésben, akkor annál jobban fog esni az ennivaló. Például egyikőjük elkészíti a pékárunak való tésztát: gyúrja, süti, lesz olyan, aki az innivalót tálalja fel, a pékáru (zsömle, kifli, kenyér) feltétjét állítja össze... .
A rendszeres ételkészítéssel tulajdonképpen egy napirendet viszünk az életünkbe, nem fogunk unatkozni, kreatívak leszünk.
2. Törekedjünk a változatos étrend kialakítására:
Lehetőség szerint alacsony kalóriatartalmú, könnyen emészthető ételeket fogyasszunk megfelelő folyadékmennyiség mellett. Figyelembe kell venni azt, hogy komoly fizikai és szellemi munkát vélhetően nem végzünk (kivéve persze a tanulókat, hallgatókat, szellemi szabadfoglálkozásúakat), emiatt a napi kalóriabevitelt korlátozzuk, mert különben a végén nehezebbek leszünk.
Fontos, hogy a szervezetünk megkapja a megfelelő mennyiségű makro- mikro és egyéb egészségjavító anyagokat. Kerüljük az egyoldalú táplálkozást. Zöldséget mindennap együnk lehetőleg nyers formában is. Ügyeljünk arra, hogy ételeink változatos színűek legyenek továbbá a megfelelő konyhatechnológiai eljárásokra. Kerülnünk kell azt, hogy a szervezetünkbe méreganyagok kerüljenek. Az ételtársítást is célszerű használni amiatt is, hogy a különböző ételek emészthetőségét segítsük elő. Vegyük figyelembe a tápanyagok lebomlását, emésztését, felszívódását. Az elfogyasztott élelmiszerek lebontása, alkotórészekre történő bontása már a szájüregben elkezdődik. A szilárd ennivalót alaposan meg rágni, a nyállal (enzimekkel) össze kell keverni, a jó emésztést már itt kell elkezdeni.
Abban az esetben, ha valamelyikőjüknek speciális étrendre van szüksége és a megszokott módon nem tudja (tudják) biztosítani, akkor feltétlenül keresse meg kezelőorvosát, szükség szerint táplálkozását eddig segítő szakembert.
A táplálkozástudomány azért hasznos, mert számos szakmai terület eredményeit, javaslatait hangolja össze.
3. Mindennapi torna:
Naponta legalább 60 perc torna. Gyakorlatok állva, háton, hason fekve, minden testrészt alaposan átmozgatva. Különleges sporteszközökre nincs szükség.
4. Megfelelő mennyiségű alvás:
Korosztályonként változó, de legalább hét óra egybefüggő esti, éjszakai alvás. Fiataloknál, idősebbeknél az óraszám több. A megfelelő alvással hozzájárulunk a szervezetünk normál működéséhez.
5. Szellemi felfrissülés:
Könyvolvasás, zenehallgatás, filmnézés, keresztrejtvény, egyéb hobbi.
6. Szabadban végzett tevékenység:
Elsősorban saját udvaron, kertben jó idő esetén. Kerülni kell a más emberekkel való találkozást amiatt, hogy ne kapjunk el másoktól esetleges fertőzést.